10 trucuri pentru a mentine casa curata constant!

Daca vrei o casa curata „ca lacrima”, este important sa urmezi cateva sfaturi. In cele ce urmeaza, ti-am pregatit 10 trucuri pe care le poti folosi pentru a te bucura de un spatiu curat si igienizat. Iata care sunt acestea!

1. Fa patul!

Pe cat de simplu, pe atat de eficient, acest pas te poate ajuta din multe puncte de vedere. Nu dureaza foarte mult sa strangi patul dupa ce te-ai trezit, dar efectul de spatiu ordonat se va face simtit instantaneu. Cu toate acestea, este recomandat ca atunci cand te trezesti, sa deschizi larg geamurile camerei de odihna si, dupa ce lenjeria de pat s-a aerisit, sa asezi o cuvertura peste patul tau.

2. Spala rufele de mai multe ori pe saptamana

Hainele, draperiile si lenjeriile curate improspateaza mirosul din casa si creeaza o atmosfera placuta. Daca esti prea ocupat in timpul zilei, noi iti recomandam sa umpli masina de spalat de dimineata si sa o pornesti seara, imediat cum ai ajuns acasa. Astfel, aceasta sarcina va fi extrem de simpla!

3. Prioritizeaza sarcinile

Din cauza programului incarcat si al evenimentelor neplanificate, este posibil sa nu ai destul timp la dispozitie pentru a efectua o curatenie in profunzime. Ia in considerare timpul pe care il ai la dispozitie intr-o anumita zi si propune-ti sa indeplinesti 2-3 sarcini de curatenie.

4. Cere ajutorul familiei!

Nu trebuie sa fii singurul responsabil de curatenia casei. Roaga-ti colegii de apartament, sotul sau copii sa te ajute cu diverse sarcini. De asemenea, invata-i pe cei din jur sa stranga de fiecare data dupa ei. Daca fiecare membru al familiei isi ordoneaza si curata lucrurile, curatenia la domiciliu devine mult mai usoara.

5. In fiecare noapte, aplica regula celor 15 minute de curatenie

Cele 15 minute de curatenie inainte de pregatirea pentru somn ar trebui sa devina un obicei atat pentru tine, cat si pentru familia ta. Spala vasele care au ramas in chiuveta, aranjeaza obiectele care nu sunt la locul lor si ordoneaza spatii precum biroul de lucru. Senzatia de satisfactie pe care o vei simti cand te trezesti te va convinge sa pastrezi acest ritual.

Curatenie la domiciliu Bucuresti

6. Pastreaza solutiile de curatenie la indemana

Daca solutiile de curatenie sunt accesibile, iti va fi foarte simplu sa stergi chiuveta imediat ce s-a patat sau sa lustruiesti rapid oglinda de la baie.

7. Ia mereu ceva cu tine cand pleci dintr-o camera

Cand te pregatesti sa pleci dintr-o camera, priveste in jur si observa daca exista obiecte care ar trebui sa se afle in alta incapere. Acest truc este extrem de simplu, insa da rezultate incredibile pentru cei care isi doresc o casa ordonata.

8. Renunta la obiectele in plus

Cand ai putin timp liber la dispozitie, ar trebui sa analizezi obiectele pe care le pastrezi in casa si de care nu mai ai nevoie. Procesul de decluttering te va ajuta sa eliberezi spatiu si va avea un impact pozitiv asupra starii tale psihice.

9. Curata zilnic zonele de trafic intens

Daca vrei sa te bucuri de un spatiu igienizat, este important sa te concentrezi pe zonele din casa ta cu „trafic intens”, adica cele care sunt circulate foarte des. Nu dureaza mai mult de 5 minute sa dai cu aspiratorul pe hol sau sa schimbi presul de la intrarea in casa, insa te poate scapa de microbi si alte bacterii aduse de afara.

10. Apeleaza la o firma de curatenie!

Nu in ultimul rand, poti apela cu incredere la o firma de curatenie care, la intervalul selectat de tine, sa vina la domiciliul tau pentru a realiza o curatenie in profunzime. Astfel, suprafetele dificil de accesat, dar si canapelele, mochetele sau geamurile vor fi curatate corespunzator, iar tu vei economisi timp.

Contacteaza echipa Cleanas la numarul de telefon 0723 330 602 si vom stabili impreuna un program si un plan tarifar adaptat nevoilor tale. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus, casa ta va straluci de curatenie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum